Je kind inschrijven in onze school?

Inschrijvingen in onze basisschool 2024 -2025

Wil je je kind inschrijven in onze school?

Als je kind al in onze school zit, hoeft het zich niet opnieuw in te schrijven.

Alle scholen in de stad Turnhout (en Oud-Turnhout en Vosselaar) werken met een digitaal aanmeldingssysteem. De stad Turnhout neemt de taak op zich om jullie hierover tijdig te informeren.

Waar kan ik terecht voor extra informatie?

Om kennis te maken met onze school, kunnen nieuwe gezinnen op bezoek komen op 19 januari 2024 om 10.00 uur of om 14.45 uur. We ontvangen je graag langs de hoofdingang van onze school (Oude Beersebaan 35) voor een rondleiding. Je hoeft hiervoor niet vooraf in te schrijven. Je kan natuurlijk ook zo bij ons terecht voor informatie. Je kan hiervoor telefonisch een afspraak maken. De deur staat altijd open voor jou en jouw zoon of dochter!

Er is ook een mailadres van de stad voor vragen: info@kiesjouwschool.be.

www.kiesjouwschool.be is de website met de nodige info en die je moet gebruiken om je kind aan te melden tijdens de aanmeldingsperiode tussen 27 februari 2024 (vanaf 8.00 uur) en 19 maart 2024 (tot 18.00 uur). Je kan jouw kind enkel in deze periode aanmelden, maar op welk moment jij dit precies doet, speelt geen rol. Daar duid je onze school als voorkeurschool aan. Begin april krijg je van de stad een inschrijvingsticket. Met dat ticket kom je inschrijven tussen 22 april 2024 en 13 mei 2024 in onze school. Ben je te laat? Dan kan je jouw kind inschrijven vanaf de vrije inschrijvingen vanaf 23 mei 2024, als er nog plaatsen zijn.

Heb je al een kind op onze basisschool? Dan hebben broers en zussen voorrang op onze school. Ze moeten zich niet aanmelden maar moeten zich inschrijven tussen 15 januari 2024 en 2 februari 2024. Hiervoor maak je best telefonisch een afspraak: 014 41 24 84.

Bij vragen ben je steeds welkom op onze school.

Vermijd schoolveranderen.

Zodra je kind in onze school is ingeschreven, starten we met de voorbereiding voor de instap van je kind. Wanneer je kind effectief in onze school start, is het belangrijk dat je kind de nodige tijd en kansen krijgt om zich thuis te voelen en te groeien. Dit is een proces van proberen en succes ervaren.

Is er een probleem? Ga dan altijd in overleg met ons. Wij kunnen je helpen.

Als de samenwerking met de school moeilijk loopt dan is het geen goed idee om onmiddellijk van school te veranderen. Een nieuwe school betekent voor je kind een nieuwe plek, andere klasgenoten, een nieuwe juf of meester,

Een schoolverandering heeft een grote invloed op het welbevinden van je kind en is vaak niet de juiste oplossing.

Zijn er toch gegronde redenen om van school te veranderen, dan raden we aan om dat uit te stellen tot het nieuwe schooljaar. In ieder geval zal de nieuwe school contact opnemen met de vorige school.

Wat moet ik meebrengen?

Het inschrijven van een nieuwe leerling gebeurt aan de hand van een officieel document zoals bv een ISI+-kaart, kids-ID, paspoort...

Vrije plaatsen voor onze basisschool schooljaar 2024 - 2025

 • Kleuters geboortejaar 2022: 0 vrije plaatsen
 • Kleuters geboortejaar 2021: 0 vrije plaatsen
 • Kleuters geboortejaar 2020: 0 vrije plaatsen
 • Kleuters geboortejaar 2019: 0 vrije plaatsen
   
 • 1 ste leerjaar: 10 vrije plaatsen
 • 2 de leerjaar: 12 vrije plaatsen
 • 3 de leerjaar: 1 vrije plaatsen
 • 4 de leerjaar: 11 vrije plaatsen
 • 5 de leerjaar: 0 vrije plaatsen
 • 6 de leerjaar: 12 vrije plaatsen

Contacteer ons.

Verstuur
Logo - Sint-Jozefcollege Turnhout

4 Scholen 1 visie

Sint-Jozefcollege Turnhout