linken muzische vorming
oktober 2019
21 oktober
oktober 2019
Groepswerk verkiezingen
16 oktober
Groepswerk verkiezingen

De zesdeklassers gingen aan de slag in groep. Ze stelden een eigen partij op en presenteerde deze voor het hele zesde leerjaar. 

 

Dode Hoek
15 oktober
Dode Hoek

De leerlingen van het vijfde leerjaar zijn op uitstap geweest naar het stadhuis te Turnhout. Daar kregen we uitleg van de politie i.v.m. de dode hoek. Onze klas begreep deze uitleg zeer goed! Nadien hebben we zelf vanuit een vrachtwagen ondervonden hoe weinig een chauffeur kan zien in en rond de cabine. Met enkele testen konden we de dode hoek zelf herkennen. Een zéér aangename leeruitstap!

koken met GoodCook
14 oktober
koken met GoodCook

koken met seizoensgebonden groentjes en fruit in de klas

Kleding grootouderfeest
Thema : de ark van Noach
14 oktober
Thema : de ark van Noach

Onze kleuters maakten kennis met het verhaal : de ark van Noach. Naar aanleiding van dit verhaal mochten de kleuters een foto of knuffel van hun dier of lievelingsdier meebrengen. We hadden hier een klassikaal gesprekje over en de kleuters vertelden met volle overgave over het dier. Hoe het diertje heette , wat het dier te eten kreeg en waar het dier sliep waren vragen waar ze zo goed mogelijk op probeerden te antwoorden. We maakten ook kennis met St-Franciscus de dierenvriend . De mama van Anelis kwam op bezoek voor haar verjaardag en speelde spelletjes met onze kleuters. Wat was dat leuk. We speelden met bootjes en dieren het verhaal na in de waterbak en zongen het lied van Noach in de boot. In de poppenhoek kregen de kleuters twee hondjes op bezoek waar ze voor konden zorgen en op het magneetbord probeerden we dieren terug aan elkaar te puzzelen. We gingen ook naar tik tak en de poppenkast met onze vriendjes uit de eendjes - en de egeltjesklas.

Verjaardag Wassim
Dieren!
13 oktober
Dieren!

De voorbije week werkten we in onze klas rond het thema "Dieren", naar aanleiding van Werelddierendag. We leerden ook Fransiscus, de dierenvriend kennen. Verder luisterden we naar het verhaal 'Jules houdt van alle dieren', leerden we Noach kennen via het bijbelverhaal en een liedje, speelden we met maïs, pluche dieren, ... We keken naar Tik Tak, gingen naar de poppenkast van 'De poes met de gekke strepen', ... 

Pompoensoep maken
Thema verjaardag
Afscheid middagmoeder Marie
Thema Herfst
13 oktober
Thema Herfst
GROOTOUDERSFEEST!
12 oktober
GROOTOUDERSFEEST!

Het grootoudersfeest komt stilletjesaan dichterbij....

Voor het grootoudersfeest van woensdag 23 oktober mogen onze kleuters het volgende meebrengen: 

  • Groene kledij (indien je dit hebt, dit moet je niet aankopen)
  • Een plastieken grasmaaier (indien je dit hebt, dit moet je niet aankopen)

Je mag dit allemaal MEEBRENGEN TEGEN DONDERDAG 17 OKTOBER. Zo kunnen we op voorhand al beginnen oefenen. Bedankt!!!

Juf Caroline

 

Week 5 en 6 in 1B
We zijn al echte vierdeklassers!
10 oktober
We zijn al echte vierdeklassers!

Stilaan laten we zien dat we allemaal ons thuis voelen in het vierde leerjaar.

belevenissen eind september en begin oktober
10 oktober
belevenissen eind september en begin oktober

We leerden in de les wero over oriënteren. We zochten de verschillende windrichtingen op onze speelplaats. Een windroos tekenen met alle windrichtingen erbij, kent voor ons geen geheimen meer. Er was zelfs tijd om een mannetje te tekenen !! We maakten op het domein van onze school een herfstwandeling. We ontdekten er veel herfstvruchten en verkleurde bladeren. We gingen ook op zoek naar mosplantjes en varens ! Wie zoekt, die vindt ! Sommige leerlingen zagen een kikker aan de vijver ! Onze eerste schilderles zit er ook weer op ! We werken rustig en flink in de klas, dus hebben de rakkers van 4B het verdiend om in een grote en kleine U te zitten ! Gezellig en leuk, hoor, kijk maar !

Spaghettidag
09 oktober
Spaghettidag

Op zaterdag 5 oktober was het gezellig druk onze school. De school werd omgetoverd in een spaghetti-restaurant. Wil je weten hoe het eraan toe ging....? Bekijk dan zeker even de foto's.

Origami
09 oktober
Origami

Tijd voor een extra uitdaging! De leerlingen werden tijdens de wiskundeles uitgedaagd om enkele leuke orgigami-figuren in elkaar te steken. Wat hadden ze dat knap gedaan!

Feestelijke opening speelplaats
08 oktober
Feestelijke opening speelplaats

Woensdag 2 oktober werd onze nieuwe speelplaats feestelijk geopend. Mijnheer de directeur "alias de burgemeester" opende zijn speech met de legendarische woorden: "Aan allen die gekomen zijn, proficiat! Aan allen die niet gekomen zijn.... ook proficiat!" De lintjes werden officieel doorgeknipt en de fanfare bracht de sfeer er in.Klik zeker op de link voor enkele sfeerbeelden. 

Veilig internet lesbladen
07 oktober
Veilig internet lesbladen

De werkbladen en de lesboek van Veilig Internet kan je hier inkijken.

Jules in de herfst!
07 oktober
Jules in de herfst!

De voorbije week gingen we van start met ons thema "Jules in de herst!" We trokken onze laarzen aan en gingen op zoek naar herfstvruchten in het bos, verzamelden takken, bladeren, ... We keken naar het toneel 'Jules in het bos', luisterden naar het verhaal hierover, ... In onze klas konden we met de gevonden herfstmaterialen spelen in de ontdekbak. We schilderen zelf een boom met takken, speelden een herfstlotto, maakten een puzzel met ontbrekende stukken van de dieren in het bos, ... 

kinder solo optreden
04 oktober
kinder solo optreden

Soms stellen ze mij de vraag: "Juf, mag ik eens optreden?" Natuurlijk mogen ze dat altijd. 

In deze map vind je foto's terug van leerlingen die deze maand "september" een performance gaven. 

Dit kan alle kanten uitgaan. De ene wil graag iets op een instrument laten horen. De ander wil een dansje uitvoeren. Zelfs een toneeltje kan. 

De eerste foto's zijn toegevoegd. 

naar de bib
04 oktober
naar de bib
Jules is jarig
02 oktober
Jules is jarig

Verjaardagen zijn speciale dagen voor kinderen . Ze staan die dag in het middelpunt van de belangstelling en worden in de bloemetjes gezet. De voorbije week was dat in onze klas Jules die hoogdagen kende. Hij kon niet wachten tot zijn verjaardag daar was , dus hielpen we hem met een aftelkalender tot aan zijn verjaardag. We versierden de klas mooi en hingen slingertjes en vlaggen op. Onze kleuters kregen ook verschillende gelegenheden om te spelen met slingers , ballonnen ,kronen en natuurlijk muziek om op te dansen. Toen het eindelijk vrijdag was , kreeg Jules een kroon , een cadeautje , we zongen liedjes en maakten vuurwerk. Als klap op de vuurpijl had Jules cake meegebracht voor iedereen. Wat genoten al onze vriendjes van dit leuke verjaardagsfeest. 

kleding grootoudersfeest
02 oktober
kleding grootoudersfeest

Het grootoudersfeest komt steeds wat dichterbij en daarom wil ik jullie al even informeren over de kleding die de kleuters die dag mogen aandoen.  Onze jongens mogen in jeans en gele t-shirt optreden en onze meisjes doen een gele t-shirt en een geel rokje aan ( het rokje voorzie ikzelf). Het is zeker niet de bedoeling om iets aan te kopen daarom dit berichtje zodat jullie tijdig bij familie of vrienden kunnen informeren of zij je kunnen helpen bij het juiste kleurtje.

biba en loeba
02 oktober
biba en loeba

Op ketnet zijn filmpjes te zien waarbij Biba en Loeba speelse bewegingen voordoen en nadien de kleuters uitnodigen om ze na te doen.

De kleuters kennen Biba en Loeba al vanuit de bodymaplesjes in de school.

Lieve ouders,

mag ik jullie uitnodigen  om samen met je kind en Biba en Loeba te gaan bewegen.

Via onderstaande link kan je alvast even kijken...

https://www.ketnet.be/kijken/biba-loeba

Veel plezier!

ICT in de klas
02 oktober
ICT in de klas

ICT in de klas

01 oktober
Les 32: goed besturen in België

Bekijk deze filmpjes om je les te studeren. 

Jarigen september
30 september
Jarigen september
september 2019
30 september
september 2019
Kom erbij!
29 september
Kom erbij!

De voorbije week werkten we rond het thema "Kom erbij." We hebben extra aandacht besteed aan het samen spelen, met onze vriendjes, maar ook met de andere kleuters van de eerste kleuterklas. Zij komen af en toe in de namiddag met een groepje bij ons spelen. 

Sinds deze week is ook Majid erbij gekomen in onze klas. Welkom, Majid! 

We werden ook allemaal vriendjes van Jezus. Over Hem zullen we nog vele verhalen horen. 

Week 3 en 4 in 1B
27 september
Week 3 en 4 in 1B
viesvuilland
24 september
viesvuilland
De eerste weken in de egeltjesklas
de eerste schoolweken
22 september
de eerste schoolweken

sorry voor het ongemak, maar we kunnen de foto's zelf niet draaien om op de site te zetten

20 september
Frans liedje

Tellen tot 20 met kapitein Winokio

De eerste weken in onze instapklas!
20 september
De eerste weken in onze instapklas!

Wat zijn de eerste weken in ons klasje al voorbij gevlogen... En wat hebben onze instappers dat flink gedaan! Neem vooral een kijkje naar onze foto's om een idee te krijgen wat we de eerste weken in onze eendjesklas gedaan hebben. 

Naar de klas met mijn tas en nieuwe vriendjes
20 september
Naar de klas met mijn tas en nieuwe vriendjes

Omdat onze kleuters nog zeer ik-gericht zijn werd er in onze klas veel gewerkt rond groepsverbondenheid de voorbije weken . We leerden dat we stop moeten zeggen als we iets niet leuk vinden , we praatten over situaties waar er iets gebeurde waarbij het gedrag niet goed was en probeerden dit in iets positiefs om te zetten. We deden spelletjes om onze vriendschapen wat aan te scherpen en maakten fysiek contact met elkaar door te masseren. Een sfeer waar iedereen zich goed voelt , blij is , kan spelen is één van de basisvoorwaarden waar we elke dag ons best voor doen. Ik en jij , samenspelen is zo fijn!

Herfstwandeling
19 september
Herfstwandeling
de liter
19 september
de liter

De leerlingen gaan aan het werk met de maateenheid de liter. 

Ze meten de inhoud van voorwerpen. Is het meer of minder dan 1 liter? Of is het misschien wel evenveel of gelijk aan 1 liter? 

Hier zie je hun zoektocht naar het juiste antwoord. 

verkenning in de natuur
19 september
verkenning in de natuur

We verkennen de natuur met onze zintuigen. 

We ruiken en voelen aan de bomen, bloemen....

En natuurlijk luisteren we naar de natuurgeluiden. 

de liter
18 september
de liter

De leerlingen gaan aan het werk met de maateenheid de liter. 

Ze meten de inhoud van voorwerpen. Is het meer of minder dan 1 liter? Of is het misschien wel evenveel of gelijk aan 1 liter? 

Hier zie je hun zoektocht naar het juiste antwoord. 

verkenning in de natuur
18 september
verkenning in de natuur

We verkennen de natuur met onze zintuigen. 

We ruiken en voelen aan de bomen, bloemen....

En natuurlijk luisteren we naar de natuurgeluiden. 

kennismaking met onze nieuwe klasgroep
16 september
kennismaking met onze nieuwe klasgroep

Wij zijn er klaar voor!

eerste dagen in 4B
15 september
eerste dagen in 4B

Neem hier een kijkje in de Garfieldklas en verneem meer over de 17 rakkers uit 4B ! We hebben de voorbije 2 weken al heel wat werk verzet ! Zo trokken we onze eerste klasfoto's in de speeltuin van onze school. Op de eerste schooldag trakteerde de directeur ons op een wafeltje en een drankje ! We trekken elk seizoen een foto van onze klasboom. Deze foto toont de zomerversie van onze klasboom. Bij een dictee zetten we ' een muurtje ' op onze bank. Spannend, we zijn klaar om onze eerste punten te verdienen voor ons rapport. Hoofdrekenen kan ook in de vorm van een gezelschapsspel. Dat vonden we super leuk ! Bij de lessen godsdienst zitten we vaak in onze gezellige zithoek !

Week 2 in 1B
13 september
Week 2 in 1B
Meten maar!
13 september
Meten maar!

In de eerste weken van september gingen we aan de slag met verschillende soorten meetmateriaal. Weegschalen, lintmeters, vouwmeters, maatbekers,... Er was onwijs veel gemeten tijdens deze les onder het motto: al doende leert!

De eerste weken in 2C
Muzische Vorming in 5A
07 september
Muzische Vorming in 5A

Monsternamen maken

klasfoto 5A
04 september
klasfoto 5A

Een vrolijke bende in 5A!

Huiswerkhulpje
04 september
Huiswerkhulpje
Eerste schooldag
02 september
Eerste schooldag
De eerste schooldag
02 september
De eerste schooldag

We zijn het schooljaar gestart met veel enthousiasme! 
Het wordt zeker en vast een super schooljaar met deze toppers. 

 

weer naar school
02 september
weer naar school

De eerste schooldag, hoe verloopt die het vlotst?
* Hou je sterk, ontspan en blijf zelf vrolijk, vriendelijk.
* Hou het afscheid met je peuter zo kort mogelijk en maak er een herkenbaar ritueel van...
* Vertel duidelijk dat jij (of oma, of ...) hem/haar komt halen.
* Zeg vooraf dat je kind op school zal moeten eten.
* Je zakdoek kan ook wonderen doen...
 

eerste sfeerbeelden in de klas
02 september
eerste sfeerbeelden in de klas

onze kleuters hun eerste stappen in de nijntjesklas

schoolreis- frietjesfeest- hooibeekhoeve
30 juni
schoolreis- frietjesfeest- hooibeekhoeve

schoolreis- frietjesfeest- hooibeekhoeve

Afscheidsfeest kleuters
30 juni
Afscheidsfeest kleuters

Dag allemaal,

De kleuters van de derde kleuterklas (en de juffen) hebben weer op een hele fijne manier hun kleuterschoolcarrière afgesloten.

De foto’s vinden jullie op deze link https://drive.google.com/drive/folders/1AiT5JTd8g3ub0L7Q26U8jqDAiyoxNlEG?usp=sharing

Verjaardag Babette
Verjaardag Victor Emiel
Verjaardag Mathis
Verjaardag Mathis
Foto's Stadspark
Verjaardag Louis
25 juni
Uitstap Stadspark

Dinsdag zijn we met de treintjes gaan rijden in het Stadspark.De mama en papa van Louis trakteerden ons op een lekker ijsje ! Heel erg bedankt ! 

Trapdag
20 juni
Trapdag
Sporten Thomas More
18 juni
Sporten Thomas More

We werden door leerlingen van de Thomas More Hogeschool uitgenodigd om deel te nemen aan een sportproject. We maakten kennis met verschillende sporten zoals rubgy, frisbee, boksen, snelwandelen, ...

Op bezoek bij Flor
18 juni
Op bezoek bij Flor

Een tijdje geleden werden we uitgenodigd om bij de ouders van Mattijs, in brasserie Flor, te komen eten. We konden vooraf kiezen uit een heerlijke dessertkaart. Bij Flor konden we genieten van deze overheerlijke desserts!!

 

Fietsproject
18 juni
Fietsproject

Tijdens ons fietsproject merkten we dat sommige fietsen wel eens een poetsbeurt konden gebruiken! We gingen aan de slag...

Allerlei foto's
18 juni
Allerlei foto's

Ik vond nog heel wat foto's op mijn gsm. Nu het einde van het schooljaar nadert, wil ik ze nog graag met jullie delen!

 

Fietsjesdag
17 juni
Fietsjesdag
Fietsjes-frietjes dag
Thema : ik en het verkeer
Schoolreis Mega Speelstad
Ik in het verkeer!
14 juni
Ik in het verkeer!

De voorbije twee weken werkten we in onze klas rond het thema 'Ik in het verkeer.'  We leerden oversteken op het zebrapad, bekeken verkeersborden, maakten ons eigen parcours, mochten fietsen met onze eigen fietsen, maakten een fietsvlag, ... 
We verwelkomden ook Aryan in onze klas. We zijn heel blij dat we er nog een vriendje bijhebben!
Verder vierden we ook de verjaardag van Omar en Kaylee. Gelukkige verjaardag!!!
We vierden ook de jarigen van de maand juni. En omdat het de laatste keer was, mocht het wel eens een keertje iets anders zijn: Daarom aten we lekkere frietjes met een curryworst.
We deden weer een aantal activiteiten samen met de muizenklas, dus kijk zeker eens op hun fotopagina! 

Ponyhoeve
14 juni
Ponyhoeve
Thema water en zand
07 juni
Thema water en zand

Spelen met water en zand

laatste maanden kleuterklas
Op de boerderij!
29 mei
Op de boerderij!

De voorbije 2 weken werkten we rond het thema 'Op de boerderij!' We speelden in de klas met de kleine boerderijen en boerderijdieren, bouwden stallen voor de pluche dieren, speelden in de maisbak, ... 
We brachten ook een leuk bezoek aan de boerderij. 
Maandag was het dan sportdag. 
We vierden de jarigen van de maand mei met lekkere popcorn. 

sportdag
28 mei
sportdag
Ouderraad
28 mei
Ouderraad

De ouderraad nam na de vergadering even tijd om samen op de foto te gaan.

Sportdag
27 mei
Sportdag
piraten en prinsessen
toneel
27 mei
toneel
Boerderijuitstap 2de kleuterklas
27 mei
Boerderijuitstap 2de kleuterklas

Op vrijdag 24 mei gingen we naar de boerderij ! De kleuters en de juffen hebben genoten van deze leuke uitstap ! 

Verjaardag Kamiel
Theater Bizzar op bezoek in onze kleuterschool
23 mei
Theater Bizzar op bezoek in onze kleuterschool

Theater BTheater Bizzar bracht ons de voorstelling "S(n)orry"                                                                                                   

Mama van Kamiel in de klas
Verjaardag Mardiya
Massage: Vieze kleine ridder
17 mei
Massage: Vieze kleine ridder

Terwijl het lied van de vieze ridder gezongen werd, konden de kleuters genieten van een heerllijke massage.  Gelukkig werd er gewisseld en kwamen alle kleuters aan bod.

Collegefeest
14 mei
Collegefeest

Er werd druk gerepeteerd om alle optredens goed te laten verlopen. 

Verjaardag Floris
Verjaardag Uweys
Mamaweek in de muizenklas
12 mei
Mamaweek in de muizenklas

De mamaweek was een groot succes ! Er kwamen weer heel wat mama's leuke dingen doen bij ons in de klas. Zo kwamen er mama's : pannenkoeken bakken, mee turnen, poppenkast spelen, verhalen voorlezen,spelletjes spelen, vertellen over hun beroep,...  Heel erg bedankt mama's ! De kleuters vonden het heel fijn !!! 

Uitstap naar de boerderij te Merksplas
12 mei
Uitstap naar de boerderij te Merksplas

Op vrijdag 24 mei ‘19 zouden wij graag op uitstap gaan naar de boerderij in Merksplas. Zijn er mensen die ons willen brengen en/of halen? We zouden willen vertrekken om 9.10u en je mag ons op de boerderij komen halen om 14u. Je mag het strookje terug bezorgen aan de juf ten laatste op vrijdag 17 mei.Bij slecht weer gaat deze uitstap niet door. Alvast bedankt !Juf An en Juf Caroline

Collegefeest 2019
Mama is de liefste!
10 mei
Mama is de liefste!

Wat beleefden we weer een leuke week! En dit mede dankzij onze mama's die enorm leuke activiteiten kwamen doen in de klas! Tussendoor knutselden we ook aan ons moederdagcadeau. Onze mama's gaan hopelijk heel blij zijn met hun kookboek! 

SFEERBEELDEN
04 mei
SFEERBEELDEN

SFEERBEELDEN

Spanje en Italië: Collegefeest!
03 mei
Spanje en Italië: Collegefeest!

De voorbije weken stond alles in het teken van de landen Spanje en Italië in onze klas. Zo konden we ons ook voorbereiden op onze Spaane en Italiaanse acts voor het Collegefeest. 
We vierden ook de verjaardag van Abi in de klas. Gelukkige verjaardag, Abi!
Er kwamen ook enkele studenten kleuteronderwijs leuke activiteiten met ons doen! 
We deden woensdag ook mee met de buitenspeeldag en deden heel de voormiddag leuke buitenactiviteiten. 

lente
02 mei
lente
Buitenspeeldag
Kip in de klas van juf Caroline
25 april
Kip in de klas van juf Caroline

Tuur bracht zijn kip mee naar de klas van juf Caroline. Wij mochten eens een kijkje komen nemen. 

Thema: Pasen
25 april
Thema: Pasen
Eitjes koken
25 april
Eitjes koken
Paashaas pannenkoeken
Buitenspeeldag !
pasen in de klas
Nieuwe kleuters in de klas
22 april
Nieuwe kleuters in de klas

Welkom aan de nieuwe kleuters in onze klas

Bijna vakantie
05 april
Bijna vakantie

Bijna vakantie!

Bijna Pasen..
05 april
Bijna Pasen..
De luisterzoektocht door onze school
05 april
De luisterzoektocht door onze school

Spreek- en luisterzoektocht in de school.

Vrolijk Pasen!
05 april
Vrolijk Pasen!

De voorbije 2 weken werkten we in onze klas rond kippen, eieren, Pasen, lente, ... We kregen een kip op bezoek, deden een waarneming van eieren, versierden de paasboom, maakten een lentewandeling rond de school, luisterden naar het Paasverhaal, keken naar een toneel over het allermooiste ei, kregen de paashaas op bezoek, ... 
We vierden de verjaardag van Matias en Aster en maakten paashaaspannenkoeken om de jarigen van deze maand te vieren. 
​Geniet van de Paasvakantie en tot binnenkort!

De kip van Tuur op bezoek in onze klas!
27 maart
De kip van Tuur op bezoek in onze klas!

Deze week werken we rond kippen in onze klas. Daarom mocht de kip van Tuur een halve dag in onze klas op bezoek komen. En dat vonden onze kleuters geweldig! Ook de andere klasjes kwamen een kijkje nemen! 

vaderdag
24 maart
vaderdag
Papaweek in de muizenklas
24 maart
Papaweek in de muizenklas

Tijdens onze papaweek kwamen er maar liefst 11 papa's langs in onze klas!                                                                              De kleuters hebben hier heel erg van genoten.Nog eens heel erg bedankt voor al die leuke activiteiten ! 

Papa's in de klas
Papa is de beste!
22 maart
Papa is de beste!

De voorbije weken werkten we in onze klas rond het thema "Vaderdag." We maakten natuurlijk een cadeautje voor onze papa's, maar mochten ook heel wat papa's verwelkomen in de klas die iets kwamen vertellen over hun hobby, een spelletje met ons kwamen spelen, een verhaal kwamen vertellen, milkshakes kwamen maken, mee kwamen turnen en voetballen, ...  
We vierden ook de verjaardag van Yasmina en Felix! Gelukkige verjaardag!

lentedag
21 maart
lentedag

De eerste lentedag hebben we even in de spotlights gezet. 

De groene tinten van onze lente komen eraan. 

 

Verjaardag Féline P
Thema : vaderdag
Thema vaderdag
20 maart
Thema vaderdag

Thema vaderdag

Verjaardag Mia
Milkshake maken
Clown Rocky
17 maart
Clown Rocky
clown rocky
16 maart
clown rocky
Carnaval in de klas
Thema boeken
14 maart
Thema boeken

De kleuters tonen hun lievelingsboek !

Lekker wafels bakken !
Naar de bib
14 maart
Naar de bib
Het was weer spelletjesdag !
Carnaval op school
13 maart
Carnaval op school

Voor de vakantie vierden we carnaval op school. https://photos.app.goo.gl/m3jbAS3UwqfCFQci9

Carnaval
13 maart
Carnaval
Clown Rocky
13 maart
Clown Rocky
Verjaardag Tijs
Verjaardag Heleen
Carnaval vieren
Thema Sinterklaas
Voorleesweek in de muizenklas
Thema vogels in de winter
Verjaardag Feline Hoskens
Verjaardag Behista
Verjaardag Benjamin
Thema carnaval
06 maart
Thema carnaval

Carnavalfeest in de egeltjesklas

Carnaval
01 maart
Carnaval
't Is carnaval!
01 maart
't Is carnaval!

De afgelopen weken konden we eens goed gek doen in onze klas. We konden ons verkleden en helemaal uitleven op carnavalsmuziek. 
We vierden de jarigen van de maand februari met lekkere fruitzwaarden. Woensdag was het dan eindelijk het carnavalsbal in de kleuterschool. De foto's hiervan kan je binnenkort terugvinden op de website van de Muizenklas. 
De laatste dag kregen we ook nog heel leuk nieuws in onze klas. Siënna heeft er een babyzusje bijgekregen. Proficiat met de geboorte van Malia! 
Geniet van de welverdiende vakantie en we zien elkaar binnenkort terug! 

Carnaval
01 maart
Carnaval
carnaval op school
01 maart
carnaval op school

Op vrijdag 1 maart liepen er in de namiddag allemaal ' vreemde wezens ' rond op onze school ! Eén ding hebben ze wel gemeen : veel plezier en een vrolijke snoet !

Carnavalsfeest op school!
01 maart
Carnavalsfeest op school!

We vierden met de hele kleuterschool carnaval!

karnaval
28 februari
karnaval
Carnaval
27 februari
Carnaval

Tijdens het thema carnaval konden de kleuters zich helemaal uitleven.  De ene kleuter ging er helemaal voor terwijl anderen dan weer afwachten en rustig de tijd namen om te kiezen.  Wie wordt een prinses, een piraat, of toch liever  spiderman?

Letterfeestweek
15 februari
Letterfeestweek
Boeken en letters/ Naar de bibliotheek
15 februari
Boeken en letters/ Naar de bibliotheek

De voorbije week werkten we in onze klas rond het thema 'Boeken/letters." We maakten zelf papier, speelden in onze eigen "bibliotheek", versierden de eerste letter van onze naam, ... Vrijdag brachten we een bezoek aan de bibliotheek van Turnhout. Daar mochten we allemaal 3 boeken ontlenen voor in onze klasbibliotheek. We leerden er hoe je boeken kan kiezen, hoe je ze moet uitlenen, ... 

Het eekhoorntjespad
Vogels in de winter
Ijs en sneeuw
08 februari
Ijs en sneeuw
winter
07 februari
winter
Middagsport
07 februari
Middagsport

De meisjes van het zesde leerjaar verzorgden al een aantal keer de middagsport voor hun jongere medeleerlingen. Ook vanmiddag werd het weer een topmiddag. En de dans... die begint stilaan vorm te krijgen onder deskundige begeleiding van Yara, Gitte, Marie-Alix, Noor, Emma, Floran, Lauren, Axelle, Mélanie en Stella. We zijn als school dankbaar en ttrots op zoveel talent. Een kijkje kan je nemen op volgende link . https://photos.app.goo.gl/N2GQXbzsyFWsjZf8A

Duplo- kermis
05 februari
Duplo- kermis

we bouwden een Duplo-kermis!

Pompoensoep
05 februari
Pompoensoep

Kleuters maken pompoensoep.

Spelletjesvoormiddag
05 februari
Spelletjesvoormiddag

Spelletjesvoormiddag.

Griezelfeest
05 februari
Griezelfeest

Kleuters houden een griezelfeest.

Grootouders
05 februari
Grootouders

Grootouders bij de kleuters.

jules is ziek
01 februari
jules is ziek
Infodagen
01 februari
Infodagen

Bericht omtrent infomoment voor de hervormingen in het secundair onderwijs.

Brr, het is koud
01 februari
Brr, het is koud

Jules had het koud en wist niet wat hij moest aantrekken , met hulp van onze kleuters lukte het hem om zich lekker warm aan te kleden. Er viel ook sneeuw , wat een pret, we speelden en zorgden ervoor dat ook de dieren wat lekkers hadden met dit weer. We speelden een spel waarbij we de prenten moesten aankleden in de juiste kleur en kleding en hielpen Jules toen hij de bak met mutsen en sjaals liet vallen om alles te sorteren.We leerden een versje en speelden met ijs dat veel te snel weer water werd. 

Verjaardag Florian
Spelen... ontdekken met magneten
29 januari
Spelen... ontdekken met magneten

Kleuters gaan experimenteren met de kracht en werking van verschillende magneten

rollebollen
28 januari
rollebollen
Fles en dop
27 januari
Fles en dop

De kleuters kregen de kans om zich uit te leven in de doppenbak . We stempelden met een fles en sorteerden ook dopjes in de juiste kleur. Samen zochten we in de klas de dopjes die de juf verstopt had en we probeerden een flesje door te geven met belletjes zonder dat deze mochten rinkelen. Een hele opgave voor onze kleinsten. Het liedje hoorden we af en toe in de klas galmen en samen met de juf mochten onze kleuters activiteiten doen zoals het schaduwspel en de juiste afbeeldingen zoeken. 

Kunst in onze klas!
25 januari
Kunst in onze klas!

De voorbije weken werkten we in onze klas rond het thema "Kunst!" We leerden dat kunst niet enkel schilderen is. We verkenden allerlei technieken, bewegingen, drama, ... Op het einde van ons thema stelden we al onze "kunsten" tentoon. Bedankt aan iedereen om zo massaal aanwezig te zijn op onze tentoostelling. De kleuters (én onze juf) genoten er zichtbaar van! 
Dinsdag was er dan ook de eerste sneeuw. En dit moesten we dan ook meteen gaan ontdekken. 
We vierden ook de verjaardag van Jules!

Kunst is ook...
25 januari
Kunst is ook...

Tijdens ons thema "Kunst" leerden we dat kunst meer is dan enkel schilderen. Zo hebben we bekeken hoe we op verschillende soorten muziek kunnen bewegen...

Nepsneeuw maken
22 januari
Nepsneeuw maken
Jules en zijn bal
20 januari
Jules en zijn bal

Jules bracht een zak mee naar school . Na veel gissen en missen , mochten ze eens kijken in de zak . Er zat een bal in waar we mee kunnen voetballen , volleyballen ,.... We speelden een spel in de zithoek waarbij we ook de namen van de kleuters nog eens konden inoefenen. Gedurende de week werden er verschillende activiteiten aangeboden waarbij de kleuters zelfstandig aan de slag konden met verschillende soorten ballen. 

Sneeuwmannen maken
Timmeren in de varkentjesklas
15 januari
Timmeren in de varkentjesklas

Vandaag timmerden we een plankje met spijkertjes om er daarna gekleurde elastiekjes omheen te spannen.

Babbelbox
15 januari
Babbelbox

De babbelbox is de eerste activtiteit die past in het spreek-en luisterproject. Onder leiding van juffrouw Marleen en juffrouw Lieve werken enkele leerlingen van het zesde leerjaar dit taalproject uit.

Kerstmarkt 2018
15 januari
Kerstmarkt 2018

Op de laatste schooldag van 2018 werd een kerstmarkt georganiseerd. Wil je de sfeer herbeleven, klik dan op volgende link https://drive.google.com/open?id=1ffXyfIOS_NtgmsRjkx-Rs_POxna7EBWF

scorebord spreek- en luisterproject
15 januari
scorebord spreek- en luisterproject

Dankzij Karlien en Evangeline  kan je op dit scorebord  volgen hoe de klassen scoren binnen het spreek-en luisterproject.

nieuwe kleuters
13 januari
nieuwe kleuters
Het nieuwe jaar..
Van start in het nieuwe jaar in onze klas...
11 januari
Van start in het nieuwe jaar in onze klas...

We zijn het nieuwe jaar goed gestart in onze klas. Na de drukte van de afgelopen weken konden we deze week opnieuw spelen met het vaste materiaal in onze klas, zonder dat we een thema deden. Zo kon onze juf ook eens kijken wat we graag deden en waar we de volgende weken wilden rond werken. 

Thema 'anders' wero
09 januari
Thema 'anders' wero

Na de vakantie startten we het thema anders bij wero. Hierbij maakten we kennis met 5 andere personen over heel de wereld. We leerden enkele lievelingsspelletjes van deze personen en maakten ook een mooie kleurenmat net zoals Fatima uit Marokko.

spelletjesweek
09 januari
spelletjesweek
vuurwerk experimenten
08 januari
vuurwerk experimenten

vuurwerk experimenten

Sportklassen zesde leerjaar info
07 januari
Sportklassen zesde leerjaar info

Sportklassen zesde leerjaar info

Kerst in onze klas
06 januari
Kerst in onze klas

Voor de vakantie werkten we in onze klas rond het thema Kerstmis. 

kerst in de klas
05 januari
kerst in de klas
licht en donker
05 januari
licht en donker
Kerst in 1C
21 december
Kerst in 1C
21 december
thema kerstmis
gekke sokkenrun
21 december
gekke sokkenrun
Kerst in 4C
21 december
Kerst in 4C
gezellige kerstsfeer in de klas
21 december
gezellige kerstsfeer in de klas

De laatste weken van het jaar waren vooral heel gezellig . We zetten samen de kerstboom en luisterden naar kerstliedjes. In de verschillende hoeken  werd er ook verrijking aangeboden zodat de kleuters zelfstandig met het materiaal aan de slag konden. We oefenden onze nieuwjaarsbrief en sloten het jaartje af met een super leuk , gezellig kerstfeest!

Koken in 4C
20 december
Koken in 4C

Koken

Groepswerk
19 december
Groepswerk

Groepswerk

Gekke sokkenrun: Officiële aftermovie
18 december
Gekke sokkenrun: Officiële aftermovie

Eerder deze week maakten we al melding dat onze leerlingen zich inspanden voor de "Warmste Week". Het goede doel dat werd gekozen was de kinderboerderij van Vibo De Brem. Nu is ook de officiële aftermovie er.

Kerstviering eerste leerjaar
18 december
Kerstviering eerste leerjaar

Het eerste leerjaar bracht vandaag het kerstverhaal in een afgeladen kerk tot leven. Ze leverden daarmee een prachtige viering af boordenvol mooie kerstmomenten en boodschappen. Wat zijn we fier op onze leerlingen. Bekijk zeker ook de foto's achter de link https://photos.app.goo.gl/Y6YRxWEov4SDfaPi8

sint
18 december
sint
Gekke sokkenrun ten voordele van kinderboerderij Vibo De Brem
17 december
Gekke sokkenrun ten voordele van kinderboerderij Vibo De Brem

Warmste week: Gekke sokken run

Voorlezen 4C
14 december
Voorlezen 4C

Bedankt aan alle ouders die in ons klasje kwamen voorlezen!

Sponsorloop 4C
13 december
Sponsorloop 4C
Techniek in 4C
07 december
Techniek in 4C

We probeerden met een aantal materialen een bootje te maken met een elastiekmotor. Heel leuk!

Sint en Piet
07 december
Sint en Piet

Sint en Piet zijn ondertussen terug vertrokken naar Spanje . Wat is het  een spannende tijd geweest voor onze kleuters. Aan de hand van allerlei activiteiten werden ze een beetje voorbereid op hun komst . We knutselden een Pietenmuts , kregen verkleedkleren , hadden een boot in de klas , een watertafel met bootjes, expermenteerden met scheerschuim en leerden een kort versje over Zwarte Piet....De kleuters genoten van dit ruime aanbod en toen de Sint en de pieten op bezoek kwamen in onze school , waren er niet veel bange kleuters. We hadden ons schoentje nog gezet en de Sint was ons niet vergeten dus betekent dit niet dat wij super flinke kleuters in onze klas hebben ? 

Thema Sinterklaas
07 december
Thema Sinterklaas

Sinterklaas en Zwarte Piet...

Meetcircuit
06 december
Meetcircuit

Bij rekenen deden de leerlingen een hoekenwerk voor meten en metend rekenen. Ze mochten zelf de handen uit de mouwen halen en hun meetskills laten zien aan de juffrouw. 

thema sinterklaas
06 december
thema sinterklaas
De Sint op bezoek
05 december
De Sint op bezoek

Bezoek Sint

De Sint op school!
05 december
De Sint op school!
De Sint op bezoek!
05 december
De Sint op bezoek!

De Sint kwam woensdag langs op onze school...

Jarigen december
04 december
Jarigen december

In december waren er 2 jarigen. Daisy verjaarde op 3/12 en Malika op 4/12.  Het waren dus 2 dagen na elkaar feest in de klas!

30 november
voorleesweek
thema boten
30 november
thema boten
Zelfredzaamheid
28 november
Zelfredzaamheid

Vorige week probeerden we de zelfredzaamheid van de kleuters te stimuleren . De kleuters kregen door middel van pictogrammen meer duidelijkheid hoe we onze neus het best kunnen snuiten. Jules deed het hen voor en liet ook prenten zien , die hun konden helpen . Toiletbezoek was ook een aandachtspuntje, Jules had een boekje bij waar hij aan de kleuters liet zien  dat hij alles al alleen kon . Toch gebeurde er deze week ook een ongelukje dat hij probeerde te verzachten door te zeggen dat hij in een plas was gevallen maar dat geloofden we niet. We zongen een liedje over de zakdoek van Jules en stempelen op een doekje een zakdoek voor hem.

Brief van de Sint
27 november
Brief van de Sint
doekjes
25 november
doekjes

spelen met doekjes

Jarige van de maand november
Voorleesweek
23 november
Voorleesweek
't Is griezelfeest...
23 november
't Is griezelfeest...

Griezelig gezellig in onze klas...

Voorleesweek
23 november
Voorleesweek
Warmste Week
20 november
Warmste Week

Ook onze school zet zich in voor de "Warmste Week"

thema bouwen
20 november
thema bouwen
jules en zijn knuffel
Overal doekjes ...
18 november
Overal doekjes ...
welkom in mijn huis
1C is kampioen!
15 november
1C is kampioen!
Techniek met spatels
14 november
Techniek met spatels

Techniek met spatels

13 november
nieuwe vriendjes

een kijkje in de klas met onze nieuwe vriendjes

Onze allereerste rapport
09 november
Onze allereerste rapport

Op vrijdag 9 november kregen de leerlingen hun allereerste rapport. Omdat dit een belangrijk moment was in de leerlingen hun schoolcarrière, kwam meneer de directeur speciaal langs om deze persoonlijk uit te delen aan de leerlingen. Ze kregen een lief woordje en een hand van meneer de directeur. 

Kokkerellen met gezonde voeding
09 november
Kokkerellen met gezonde voeding

Bij het thema wero werken we momenteel rond gezonde voeding. Hierbij leerden we al over de voedingsdriehoek en de 8 voedingsgroepen. We maakten ook zelf een eigen voedingsdriehoek en lekkere fruitsaté's. 

kleurendobbelspel
06 november
kleurendobbelspel

wie kan de juiste kleurtjes verbinden?

Groot en klein bewegingsfestijn
06 november
Groot en klein bewegingsfestijn

Groot en klein bewegingsfestijn

Biba en Loeba op Ketnet
05 november
Biba en Loeba op Ketnet

Bewegen met je kind!

Bewegingsles muisjes- en kikkerklas: met de spoonerwijzer
02 november
Bewegingsles muisjes- en kikkerklas: met de spoonerwijzer

 Houdingen & bewegingen nabootsen. 

31 oktober
techniek
31 oktober
theater 'stap'
jarigen van oktober
31 oktober
jarigen van oktober

jarigen van oktober

bij juf Ine
31 oktober
bij juf Ine

bij juf Ine

Thema Herfst / Ritseldans en notentaart / Grootouders
26 oktober
Thema Herfst / Ritseldans en notentaart / Grootouders

De herfst is in het land. Hoog tijd om rond dit thema te werken. Aansluiten hierop werkten we rond het verhaal 'Ritseldans en notentaart.' Aangezien het de laatste week voor de herfstvakantie ook nog grootoudersfeest was, werkten we ook nog even rond dit thema. 

Jarigen van de maand oktober
26 oktober
Jarigen van de maand oktober

Deze maand vierden we de verjaardag van Elena en Tuur! We maakten lekkere pompoensoep om dit samen te vieren.

oktober 2018
26 oktober
oktober 2018
Jarigen van oktober
26 oktober
Jarigen van oktober

Feest voor de jarigen

Halloweenfeestje 1C
26 oktober
Halloweenfeestje 1C

Om de vakantie goed in te zetten, hielden we in het eerste leerjaar een halloweenfeestje. Eerst mochten we bij elkaar in de klas gaan griezelen en daarna keken we samen nara Hotel Transylvania. Has was een fijne, maar toch ook griezelige namiddag! 

Grootoudersfeest
25 oktober
Grootoudersfeest
Techniek in de varkentjesklas
25 oktober
Techniek in de varkentjesklas

Dacht je dat wasknijpers alleen maar gebruikt worden om de was op te hangen?

Nee hoor.. kijk dan maar eens naar de kleuters van de varkentjesklas!

Herfstschattentocht
23 oktober
Herfstschattentocht

Om het thema herfst te starten, maakten we met de hele klas een herfstschattentocht. Aan de hand van foto's en opdrachten moesten we tot aan de eindbestemming geraken waar er een lekkere schat op ons lag te wachten...

Biba en de ballonnen
herfst deel 2
22 oktober
herfst deel 2

herfst deel 2

herfstwandeling
19 oktober
herfstwandeling
1 tot 18 oktober 2018
18 oktober
1 tot 18 oktober 2018

Allerlei nieuwtjes uit de klas

De schakel tussen de ouders en de school is de ouderraad
16 oktober
De schakel tussen de ouders en de school is de ouderraad

Ouderraad als schakel tussen de ouders en de school.

hoepelcircus
16 oktober
hoepelcircus

Vandaag kwamen de kleuters naar het 'hoepelcircus' in de bodymapklas.

 

hoepelcircus
16 oktober
hoepelcircus

Vandaag kwamen de kleuters naar het 'hoepelcircus' in de bodymapklas.

 

Ignatius en de 10 bewegingen
15 oktober
Ignatius en de 10 bewegingen

Voor het thema godsdienst werd er tijdens oktober kennisgemaakt met Ignatius van Loyola en met de 10 bewegingen van ons opvoedingsproject. Dit gebeurde allemaal aan de hand van een boekje met allerlei spelletjes en opdrachten in. 

herfst
11 oktober
herfst

herfst in de klas

Missiokids
09 oktober
Missiokids
ontstaan aarde
09 oktober
ontstaan aarde

filmpje ontstaan aarde en eerste leven

Meten is weten!
09 oktober
Meten is weten!

Bij rekenen hebben de leerlingen op 9 oktober hun eerste meetcircuit gedaan. Er werd gemeten met behulp van Sis de slang, gewogen met een balans, geordend van klein naar groot en bekers gevuld van leeg naar vol. 

Schoenenzoektocht 'stap je mee'
08 oktober
Schoenenzoektocht 'stap je mee'

Om het jaarthema beter te leren kennen, werd er een schoenenzoektocht op school georganiseerd. De leerlingen beleefden er veel plezier aan!

dag van de leerkracht
05 oktober
dag van de leerkracht

dank je aan de lln en ouders voor het heerlijk presentje voor ons juffen en meesters

Allerlei in 4C
05 oktober
Allerlei in 4C

We leerden elkaar al goed kennen de voorbije weken. Wat hebben we een fijne klas!

Dierendag!
04 oktober
Dierendag!
Wat een beestenboel!
04 oktober
Wat een beestenboel!

Op werelddierendag kwamen er enkele huisdieren op bezoek in de klas. We hebben de vissen van Amber ontmoet, de hond van Daisy, Suzanne de kip van Florian, de ratjes van Storm, de poes van Saif en de konijntjes van Louise. Wat een beestenboel!

Techniek in onze klas
Jarigen van september
03 oktober
Jarigen van september

Feest voor de jarigen

Jules is jarig
03 oktober
Jules is jarig
In de vosjesklas ...
01 oktober
In de vosjesklas ...

We beleefden samen al fijne momenten in onze klas.

Ontdekkoffer Ries
28 september
Ontdekkoffer Ries
Jarigen van september
Thema Jarig zijn
28 september
Thema Jarig zijn
Wandeling schoolomgeving
28 september
Wandeling schoolomgeving

Voor het thema van Wero (wég van mijn school), maakte de leerlingen een wandeling rond en in de school om ze beter te leren kennen.

1a staat in de krant!!! ook op de voorpagina!
26 september
1a staat in de krant!!! ook op de voorpagina!

26 september was best een spannende dag. De schoolfotograaf kwam langs en we mochten de krant kopen waar we zelf in zouden staan.

Het was een aangename verrassing dat we zelfs op de voorpagina stonden.

 

Feest in 1C: Storm jarig!
26 september
Feest in 1C: Storm jarig!

Storm was jarig op woensdag 26 september en trakteerde daarom heel de klas op een lekker stukje cake.

september in de varkentjesklas
de eerste schooldagen
21 september
de eerste schooldagen

de eerste 3 schoolweken op foto

boekentassenshow 1a
21 september
boekentassenshow 1a
Oriënteren 4C
20 september
Oriënteren 4C

Voor het thema 'oriënteren' trokken we met onze klas naar buiten. Met behulp van de zon tekenden we een mooie windroos.

 

wandelen op het schooldomein
20 september
wandelen op het schooldomein

wandelen op het schooldomein

kleine Corneel in de klas
20 september
kleine Corneel in de klas

Marielou heeft een broertje erbij, en wij mochten hem vandaag in de klas bewonderen!

De eerste weken in onze klas...
Groepsgevoel + knutselles: mozaïek
07 september
Groepsgevoel + knutselles: mozaïek

Groepsgevoel + knutselles: mozaïek

Week 1 in 1C
03 september
Week 1 in 1C

Gedurende de eerste schoolweek zaten de leerlingen van 1C niet stil. Zo leerden ze elkaar en de school beter kennen met behulp van een muziekpakket, ze deden voor de eerste keer een hoekenwerk in de grote klas, ze leerden al 3 woorden lezen en op vrijdag knutselden ze het spiegeltje van het woord 'ik'. 

eerste schooldag 1a
03 september
eerste schooldag 1a
Logo - Sint-Jozefcollege Turnhout

4 Scholen 1 visie

Sint-Jozefcollege Turnhout