03 december
november in 4B

Deze maand vierden we de verjaardag van Sarah. Nog eens proficiat! In de lessen van wero leerden we over de 10 Belgische provincies. Wat was het leuk om met een memory deze leerstof in te oefenen! Succes verzekerd! Op woensdag 15 november kwam juf Kim van Fostplus ons het nut van goed sorteren en recycleren uitleggen. Met enkele speelse opdrachten hebben we de code kunnen kraken. Nu zelf aan de slag, thuis en op school! Op 20 november startte de voorleesweek. Ook wij hebben kunnen genieten van leuke voorleesmomentjes in de klas dankzij de mama van Louis, de mama van Babette, de papa van Andreas, de mama van Warre en de oma van Sarah. Nog eens van harte bedankt! We leerden ons oriënteren met een kompas. Met een plan en een kompas gingen we in kleine groepjes op stap op ons schooldomein. Wie november zegt, zegt ook het hockeytornooi. 4B werd kampioen van het vierde leerjaar!  #fierejuftine Proficiat aan de spelers en de supporters! Tot volgende maand!

02 december
Week 9 en 10 in 1B
01 december
DECEMBER

Het einde van het jaar komt weer wat dichter. Toch zitten we niet stil in 6B. Na onze uitdaging van Frank De Winne, staat de volgende al voor de deur. De leerlingen hebben zelf een workshop mogen kiezen en hebben alles zelf gepland. Van stappenplan tot al het materiaal zelf voorzien. Knap om te zien hoe verantwoordelijk ze hier mee omgaan en hoe ze zichzelf uitdagen. Binnenkort volgt er een tentoonstelling van alle prachtige kunstwerken rond het thema Globetrotters. Ik ben alvast benieuwd. Jullie ook? 

 

DECEMBER

30 november
Les begrijpend lezen

Een tekst kan je goed samenvatten door sleutelwoorden te zoeken die antwoorden zijn op de W - vragen (Wat? Wie?  Waar? Wanneer? Waarom?) en de h-vraag (Hoe?).  Dat alles zetten in een mindmap geeft je een goede houvast. Zo konden we de informatie over enge dieren doorgeven aan elkaar.

Logo - Sint-Jozefcollege Turnhout

4 Scholen 1 visie

Sint-Jozefcollege Turnhout