Week 3 en 4 in 1B

Foto's van vrijdag 27 september 20191B

https://photos.app.goo.gl/h96V7emcSvh3CrNh8

Carmen was als eerste aan de beurt om spulletjes mee te brengen voor onze wie-ben-ik-koffer. De spulletjes mochten een weekje in onze koffer blijven. De week daarna was het de beurt aan Kaat.
Tijdens de rekenles leerden we de getallen 0, 1, 2, 3 en 4 schrijven, werkten we voor het eerst met het vergelijkingsschema, leerden we de splitsingen van 1, 2, 3 en 4 en leerden we gewichten en inhoudenvergelijken. 
We hebben ook weer flink gelezen! We oefenden een keer met leesoogjes. Leeskern 1 werd afgerond met nog heel wat herhaling en inoefening. Dus waren we klaar voor onze eerste leestoets…
Tijdens de weroles leren we over de klas en de school. We bekeken onze eigen boekentas eens goed en hielden ook een heuse 'boekentassenmodeshow'. Leuk hoor! We bouwden de maquette van onze klas, bekeken onze klas op de plattegrond en we verkenden de schoolomgeving. We gingen op zoek naar verkeersborden en leerden ook al hoe we op een veilige manier kunnen oversteken.
Er was ook al 2 keer feest in onze klas. Maxim en Kirra werden 6 jaar. Proficiat!
De herfst is begonnen... daarom knutselden we al iets voor de herfst. We schilderden blaadjes in de herfstkleuren en maakten een toffe egel. Voor dierendag maakten we een mooi glasraampje.

 

 

Logo - Sint-Jozefcollege Turnhout

4 Scholen 1 visie

Sint-Jozefcollege Turnhout