Parkeren bij het ophalen of brengen van de kinderen

In tegenstelling tot vele andere scholen beschikt onze school over een beperkt aantal eigen parkeermogelijkheden. Om het parkeergebeuren voor en na de schooltijd vlot te laten verlopen, gelden er een aantal afspraken. We vragen alle ouders en grootouders om deze strikt te respecteren. Uiteraard volgt iedereen op de parking de gangbare verkeersregels én zijn we hoffelijk en geduldig voor elkaar.

Wie mag de parking gebruiken?

De parking is in eerste instantie voorbehouden voor de ouders met kleuters en onze personeelsleden.

De personeelsleden gebruiken de parkeerplaatsen voor het gebouw. De overige parkeerplaatsen mogen gebruikt worden door (groot)ouders met kleuters.

Wanneer er vrije plaatsen zijn, mogen ook de ouders van leerlingen van de lagere school deze parking gebruiken.

Hoe de parking gebruiken?

Ouders van de kleuterschool rijden langs de ingang van de parking en parkeren hun wagen op de voorziene parkeerruimte.

Ouders van leerlingen van de lagere school rijden via de ingang naar de kiss-and-ride zone. Ze laten daar hun kind uitstappen en rijden vervolgens via de kortste weg terug naar de Oude Beersebaan.

Wanneer mag je parkeerdrukte verwachten?

Op regenachtige woensdagen duiken de meeste problemen op. Vrijwel elke leerlingen wordt dan met de auto gebracht.

Wanneer 's middags de bel gaat, vertrekt iedereen – door het gebrek aan nabewaking - op hetzelfde moment naar huis.

Op die momenten rekenen we op ieders geduld en begrip.

Hoe parkeerdrukte voorkomen?

Vaak staan er al auto's voor 15 uur op de kiss-and-ride zone.

Vanaf 15.45 uur heb je vrijwel steeds plaats op de parking. Tot 16 uur betaal je niets voor de nabewaking. Je hebt dus ruim de tijd om je kind in alle rust op te halen.

Datzelfde geldt op woensdag vanaf 11.15 uur. Op dat moment wachten de eerste auto's al aan de kiss-and-ride zone. Vanaf 12.20 uur is er steeds opnieuw plaats op de parking.

Als leerlingen van de lagere school meegaan met de eerste rij naar de Koningin Astridlaan, komen ze rond 15.45 uur aan op de parking van het groot college. Er is daar steeds voldoende plaats voor wachtende auto's.

Wie veroorzaakt soms parkeerproblemen?

De ervaring leert ons dat sommige grootouders, vrienden of kennissen die niet vertrouwd zijn met het ophalen van kinderen en het gebruik van de parking, voor ongemakken zorgen. Zo laten ze bijvoorbeeld hun auto onbeheerd achter op de kiss-and-ride zone, waardoor ze opstoppingen veroorzaken. We vragen dan ook dat je deze mensen vooraf goed informeert over onze afspraken over de parking.

Hoe verloopt het uitstappen van de leerlingen?

De leerlingen nemen altijd de kortste weg van de auto naar het paadje dat naar het groene ingangspoortje van de school leidt. Deze weg is de meest veilige route. We verwachten van de ouders dat ze toezien dat dit correct verloopt.

Logo - Sint-Jozefcollege Turnhout

4 Scholen 1 visie

Sint-Jozefcollege Turnhout